Het concept


De Duitse Single Trail Scale is een lange tijd bewezen referentiepunt onder fietsers voor de classificatie van de moeilijkheidsgraad van downhill trails. We evalueren al geruime tijd moeilijke en technische passages in bergopwaarts. Alleen diegenen die niet permanent overspannen zijn in het pad zullen zich in de stroom bevinden. De Uphill Scale biedt handige tips voor de volgende rit en helpt u om het plezier van flow voor uzelf te ervaren op elk niveau.

stijgende lijn

U0↑ (serg gemakkelijk)

U0 beschrijft bredere paden waarop geen noemenswaardige moeilijkheden te verwachten zijn. Naast bospaden zijn er brede bos- en weidepaden met een goede grip te verwachten, die soepel kunnen worden bereden en nauwelijks obstakels hebben. De helling is meestal minder dan 20%. Er is geen speciale rijtechniek nodig. Met een klassieke mountainbike presenteert S0 zich als een middelzwaar parcours.

U1↑ (ongecompliceerd)

U1 routes kunnen iets smaller zijn en hebben kleinere obstakels zoals platte wortels en kleine stenen. Losse grond, grof grind en watergoten zijn te verwachten. De hellingen zijn tot 25% en de rondingen kunnen iets smaller zijn. De rijtechniek is hier niet langer triviaal. Basiskennis van rijtechnieken, met name het starten op hellingen, moet beschikbaar zijn.

U2↑ (middelgroot)

Op U2 Trails moeten iets grotere wortels, stenen en treden tot 20 cm verwacht worden. De paden zijn vaak smal, kunnen 35% helling en meer, evenals hellende positie hebben. De ondergrond wordt veeleisender door los materiaal, grof grind, rotsgangen en waterkanalen. Smalle bochten zijn te verwachten, scherpe bochten niet.Meer geavanceerde rijtechnieken, zoals het kort optillen van het voorwiel en het overwinnen van obstakels door gewicht te verschuiven, maar ook een gecontroleerd gebruik van kracht, remtechnieken bergop en een goed pedaalmanagement of korte cranks zijn voordelig. Het zadel moet een beetje verlaagd worden.

U3↑ (moeizaam)

U3 paden kunnen hindernissen hebben die een voor de hand liggende lijn en pedaalmanagement erg moeilijk maken. Er zijn steeds veeleisender passages met onverwachte wortels en hakken, keien, losse keien en diagonale ritten over smalle paden. Ook treden tot 35cm. De genoemde hindernissen zijn ook te verwachten in strakke bochten; haarspeldbochten zijn niet gedefinieerd onder U3. De hellingen kunnen oplopen tot 50%, zelfs op langere gangen en hebben een vlakke trap. Een solide, geavanceerde rijtechniek is een eerste vereiste. Het heffen en schakelen van het voorwiel, het verschuiven van het gewicht en het doelgericht remmen om obstakels te overwinnen zijn net zo belangrijk als een zeer goed pedaalmanagement en een schone, spontane lijnselectie. Het zadel moet aanzienlijk verlaagd worden. Individuele passages kunnen alleen staand worden beheerst.

U4↑ (uiterst moeilijk)

U4 beschrijft zeer uitdagende beklimmingen met grove wortelpassages, grote stenen, rotspassages en treden van meer dan 40 cm. Losse dekvloeren, smalle hellende wegen en zeer smalle bochten en haarspeldbochten zijn te verwachten, evenals moeilijke trappen en hellingen van meer dan 60%. Doorgangen waarbij het kettingring en vooral de pedalen elkaar voortdurend raken zijn te verwachten. Naast een goede rijtechniek zijn ook veeleisende proeftechnieken vereist. Dit omvat vooral de mogelijkheid om het voorwiel (Front Switch) en het achterwiel (Back Switch) te bewegen. Het pedaalbeheer moet goed geklokt zijn, anders raken de pedalen verstrikt in de obstakels. Beginnen op een berg moet vooral goed gedaan worden. Zelfs als je onder de bekende criteria staat. Het zadel moet volledig worden verlaagd voor de bewegingsvrijheid.

U5↑ (extreem)

In de U5-passages komen de bovengenoemde moeilijkheden voor in combinatie en in sequenties. Extreme steile hellingen tot de grens van tractie, zeer hoge treden, smalle haarspeldbochten kunnen correleren met zeer moeilijke grond. Zelfs met een uitgekiende trailtechniek duurt het meestal lang voordat een U5-passage slaagt!
Bovendien zijn er extreme moeilijkheden in blootgesteld terrein.

Stefan

Ik ben al tientallen jaren diep geworteld in de fietswereld. Als fietsproefrijder heb ik mijn grootste successen in de competitie kunnen vieren: vele malen Noord-Duits kampioen, Duits kampioen, twee keer vice-wereldkampioen en meerdere keren teamwereldkampioen zijn in deze tijd samengekomen. Ik heb deze titels gebruikt om veel voorstellingen in alle mogelijke gebieden en scènes te rijden om op deze manier als professional te kunnen bestaan. Dit heeft geleid tot langdurige partnerschappen met sponsors: Nu Mondraker <25 jaar Giant> 25 jaar UVEX en binnenkort 30 jaar Magura horen erbij. Daarnaast heeft zich in de loop der decennia door middel van begeleiding en rijtechniek een enorm netwerk ontwikkeld, vooral op La Palma met Atlantic Cycling, dat ik voor vele activiteiten zeer goed kan gebruiken. Momenteel geeft de super trend eMTB mij onder het motto #uphillflow samen met Bosch eBike Systems en visionair Claus Fleischer een onverwachte wind in de rug om nieuwe plezier en passie te vinden in een enorme dimensie van fietsen 2.0.

www.bikeschlie.de

Julius

Een zachte plek voor bergbeklimmen, fotografie en mountainbiken. Sinds 1990, met de moed om op een mountainbike te rijden, is het speelse aspect van het rijden op technisch zeer moeilijke paden steeds meer op de voorgrond komen te staan. Julius Moosbrugger is een van de pioniers van het alpine mountainbiken in Vorarlberg. Geïnspireerd door Tiroolse vrienden de Innsbrucker Vertridern richtte hij in 2004 Xitrail op. Vandaag de dag heeft het alpine mountainbiken zich ook dankzij de betere mountainbikes gevestigd.   Xitrail's gedragscode, die het gedrag van fietsers ten opzichte van wandelaars en de natuur regelt, wordt algemeen beschouwd als standaard. Dankzij de zware fotoapparatuur was het slechts een kleine stap naar de E-Mountainbike. Het volgt al snel het besef dat met de E-Mountainbike volledig nieuwe dimensies ontstaan.

www.xitrail.com

Alex

Bike: Simplon Rapcon PMAX
Favoriete berg: Sulzfluh
Home: Göfis, Vorarlberg, Oostenrijk
Hobby's: Fietsen, Bergen, Duiken, Zeilen, Zeilen
Hoogteverschil vorig jaar: 400.000Hm
Bestemming: Vorarlberg, Oost-Zwitserland, Elba.....
Motto: Batterij is half vol en niet half leeg! Favoriete alpenweide: Alpe Laguz
Publicaties. Fietsgids Band 1 + 2: Fietsgids Band 1 + 2
Profielen / Info: www.tourenspuren.at, www.xitrail.com, www.xitrail.com, www.kombinat.atWie graag in de Vorarlberg verblijft, heeft Alexander Sonderegger waarschijnlijk al ontmoet. Ofwel persoonlijk op elke berg met een mountainbike op een veeleisende route met toerski's op een via ferrata of gewoon te voet. Of zeker ook op het internetportaal "Tour Trails", dat Alex sinds 2007 met veel zorgvuldigheid en ijver beheert, om voor elk wat wils talrijke ideeën voor onvergetelijke ervaringen op de berg te presenteren. Zijn bijzondere liefde is mountainbiken in al zijn facetten. In het begin op de BMX en vervolgens op wedstrijdsnelheid de berg later als "Xitrailer" met de fiets op de rug op de top storm en op technisch lastige paden naar beneden. Altijd met een lach op zijn gezicht. Geworteld in traditie, maar altijd open voor nieuwe ideeën, heeft de e-bouwfiets al snel zijn interesse en voorkeur verworven als eerste keuze voor een volwaardige mountainbike.www.xitrail.comProfielen / Info: www.tourenspuren.at, www.xitrail.com, www.xitrail.com, www.kombinat.atWie graag in de Vorarlberg verblijft, heeft Alexander Sonderegger waarschijnlijk al ontmoet. Ofwel persoonlijk op elke berg met een mountainbike op een veeleisende route met toerski's op een via ferrata of gewoon te voet. Of zeker ook op het internetportaal "Tour Trails", dat Alex sinds 2007 met veel zorgvuldigheid en ijver beheert, om voor elk wat wils talrijke ideeën voor onvergetelijke ervaringen op de berg te presenteren. Zijn bijzondere liefde is mountainbiken in al zijn facetten. In het begin op de BMX en vervolgens op wedstrijdsnelheid de berg later als "Xitrailer" met de fiets op de rug op de top storm en op technisch lastige paden naar beneden. Altijd met een lach op zijn gezicht. Geworteld in traditie, maar altijd open voor nieuwe ideeën, heeft de e-bouwfiets al snel zijn interesse en voorkeur verworven als eerste keuze voor een volwaardige mountainbike.www.xitrail.com

Contacteer ons

Thank you!

Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Schrijf ons - We kijken uit naar alle feedback en uw suggestie!  Stefan - stefan.schlie@me.com
Julius - julius@lampertmail.at
&lt;font color="#ffffff00"&gt;-=alexander.sonderegger@kombinat.at=- sync:ßÇÈâÈâÈâAfdruk. Trial Action Show | Stefan Schlie, In der Hegge 12, 49134 Wallenhorst, Deutschland:
Trial Action Show | Stefan Schlie, In der Hegge 12, 49134 Wallenhorst, Duitsland
Julius Moosbrugger Grißstraße 29 b, 6800 Feldkirch, Oostenrijk
collectief-a | Alexander Sonderegger, Steinebach 18, 6850 Dornbirn, OostenrijkWeb en realisatie:
Alexander Sonderegger (www.kombinat.at)
Fotografie:
Markus Greber, Kirsten Sörries, Alexander Sonderegger, Julius Moosbrugger

Copyright. Alle Inhalte ob Texte oder Fotos, sind urheberrechtlich geschützt:
Alle inhoud, of het nu gaat om teksten of foto's, is auteursrechtelijk beschermd. Hyperlinks zijn welkom, het opnemen van afzonderlijke pagina's in externe frames is verboden. Privacybeleid:
Deze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice van Google Inc. "("Google"). Google Analytics maakt gebruik van "cookies", tekstbestanden die op uw computer worden geplaatst, om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door het cookie gegenereerde informatie over uw gebruik van deze website (inclusief uw IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google zal deze informatie gebruiken om uw gebruik van de website te evalueren, rapporten over de website-activiteit op te stellen voor website-exploitanten en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik. Google kan deze informatie ook aan derden overdragen wanneer dit wettelijk verplicht is of wanneer deze derden de informatie in opdracht van Google verwerken. Google zal uw IP-adres niet combineren met andere gegevens waarover Google beschikt. U kunt het gebruik van cookies weigeren door in uw browser de daarvoor geëigende instellingen te kiezen. Wij wijzen u er echter op dat u in dat geval mogelijk niet alle functies van deze website volledig kunt gebruiken. Deze afdruk werd geleverd door ithelps.at.  Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor de verwerking van uw gegevens door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals hierboven beschreven. Het verzamelen en opslaan van gegevens kan te allen tijde met het oog op de toekomst worden herroepen. Met het oog op de discussie over het gebruik van analysetools met volledige IP-adressen, willen wij erop wijzen dat deze website gebruik maakt van Google Analytics met de extensie "_anonymizeIp()" en dat IP-adressen daarom alleen in verkorte vorm worden verwerkt om directe persoonlijke verwijzingen uit te sluiten.